Kedvezményezett neve: GeneralCom Mérnöki Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Munkahelyi képzések megvalósítása a GeneralCom KFt.-nél
Szerződött támogatás összege: 9 130 920 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 100 %
Projekt tervezett befejezési dátuma): 2021.08.31
Projekt azonosító száma: VEKOP-8.5.3-17-2018-00060

Projekt tartalma:

Cégünk, a GeneralCom Mérnöki Kft. a hazai mobil távközlési kivitelezés meghatározó szereplője. Szolgáltatásainkat mobil és vezetékes távközlési szolgáltatók, valamint nemzetközi távközlési berendezés gyártók részére nyújtjuk. Egy tipikus mobil bázisállomás kulcsrakész kivitelezése során először megkeressük a szolgáltató számára a megfelelő helyszínt és letárgyaljuk a bérleti szerződést. Ezt követően műszaki rajzot, statikai, kiviteli terveket készítünk, acélszerkezeteket gyártunk. A kivitelezés során elvégezzük a szerkezeti munkákat, rádiótechnikai berendezéseket telepítünk, elektromos kivitelezést végzünk és kiépítjük az átviteltechnikai összeköttetést.

A magas szakmai színvonal biztosítása érdekében nagy hangsúlyt fektetünk szakembereink folyamatos képzésére. Mérnökeink, projektvezetőink rendszeres kamarai, belső és külső képzéseken vesznek részt. Az integrált irányítási rendszerünkben folyamatosan nyilvántartjuk és nyomon követjük munkatársaink képzését.

Feladataink teljesítése során nagy részben magasban történő munkavégzés folyik. Mivel a jogszabályi előírások szigorodtak e tekintetben, OKJ-s szakképzettség szükséges az ilyen munkavégzéshez. A képzések között 10 fő Ipari alpinista képzésen fog részt venni. A képzés 150 órás OKJ-s képzés.  A megrendelőink fokozódó elvárásai, a gyakran rugalmatlan hozzáállás miatt a mindennapi munkavégzés jelentős konfliktusokat generál, stresszes helyzeteket teremt. A külső partnerekkel történő kapcsolattartás során kiemelkedő fontosságú, hogy az ajánlatunkat, szolgáltatásainkat, álláspontunkat milyen módon, milyen hatékonysággal tudjuk prezentálni. Az irodai munkavégzésben a digitalizáltság előretörése magasabb elvárásokat támaszt az informatikai kompetenciák erősítése iránt is. A képzésektől jelentős hatékonyság javulást is várunk.

IKT képzéseket tervezünk a projektben, Excelt és ECDL-t (adatbázis kezelés). A mindennapi munkavégzés során és legfőképpen a projekt tervezésben használatos Excel és Access tudás elengedhetetlen. Jelenleg a munkavállalóink jó része nem rendelkezik elegendő tudással, ezért szeretnénk, ha ebben fejlődni tudnánk. A vezetés részére egy átfogó vezetői készségfejlesztő tréninget (Hatékony vezetői készségek) tervezünk mely 28 órás, összesen 17 fő vesz rajta részt. Ez növelheti a vezetők motivációs képességét és javíthatja a vezetői attitűdöket. A képzések tervezésekor előzetes tudásfelmérést végzett a kiválasztott Képző Intézmény és a program teljes egészében az igényeinknek megfelelően kerül kialakításra.

Részletes tartalom:

Reziliencia tréning

 • Stressz megfelelő kezelése otthon és a munkahelyen
 • Levezető készségek a stressz feloldására
 • Kommunikációs készségek a stressz feloldására
 • Érdemes, elérhető célok kitűzése, személyes akciótervezés
 • kognitív megküzdési technikák
 • Fizikai aktivitás, relaxáció gyorstechnikák

Képzés hatása:

 • A munkatársak képet kapnak saját reziliencia szintjükről, állapotukról.
 • Rejtett belső erőforrásokat fedeznek fel és technikákat sajátítanak el lelki állóképességük erősítésére
 • Nehéz helyzeteket képesek lesznek kezelni
 • Kezelni tudják a stresszt

Képzés időtartama: 24 óra

Képzés létszáma: 25 fő (2 csoportban)


Hatékony vezető képzés

A siker receptjének talán legfontosabb összetevője az önismeret és a motiváció. Ha ez a kettő megvan, a siker 90%-ban garantált. Sokszor hiába vagyunk motiváltak, hiába tesszük a dolgunkat, környezetünk nem azt látja, amit mi szeretnénk láttatni magunkból!

A tréning segítséget nyújt abban, hogy a résztvevők jobban megismerjék önmagukat, megtalálják, és tartóssá tegyék önmagukban a motivációt, amivel hatással lehetnek saját és beosztottjaik teljesítményére és összességében az üzleti eredményekre. Közösen felfedezzük azokat a kulcspontokat, ami szükséges ahhoz, hogy igazán tudjuk magunkat menedzselni.

Célja, hogy a vezetők

 • Megismerjék saját kommunikációs stílusukat, tudják képviselni magukat
 • Azonosítani és menedzselni tudják a saját szükségleteiket, saját tevékenységüket
 • Képessé váljanak mentálisan megalkotni a célt, folyamatosan fókuszban tartva azt
 • Tudjanak tenni a céljaik megvalósítása érdekében, még akkor is, ha az nehéznek tűnik
 • Letisztázzák azokat az értékrendeket, melyek segítik céljaik elérésében
 • Hatékonyan adjanak visszajelzés munkatársaik teljesítményével kapcsolatban
 • Folyamatosan képesek legyenek menedzselni mások teljesítményét
 • Megismerik, hogy hogyan delegáljanak feladatokat
 • Képesek legyenek csapatok menedzselésére és motiválására

Képzés óraszáma: 28 óra

Résztvevők száma: 17 fő


IKT képzések

Excel és Access képzések.